جستجو
این کادر جستجو را ببندید.

تاریخچه باشگاه بایرن مونیخ

باشگاه‌های زیادی در دنیای فوتبال وجود دارند که تعداد کمی از آن‌ها به‌عنوان بهترین‌ها شناخته می‌شوند و بایرن‌مونیخ بدون شک یکی از بهترین‌ها است. به‌عنوان یک طرفدار فوتبال، همه ما باید در مورد هر تیم مشهور فوتبال کمی اطلاعات داشته باشیم و در مورد تیم‌های مورد علاقه خود اطلاعات بیشتری داشته باشیم. بایرن یکی از مطرح‌ترین تیم‌های دنیای فوتبال است که سابقه‌ای طولانی و جالب در پشت خود دارد.

بایرن‌مونیخ به‌ عنوان یکی از بزرگ‌ترین باشگاه‌های جهان فوتبال در سال ۱۹۰۰ با ۱۱ بازیکن به همراه رهبر خود فرانتس جان تاسیس شد. با داشتن این پیشینه، شکی نیست که باشگاه یکی از غنی ترین و باورنکردنی ترین تاریخ ها را دارد. اما چقدر در مورد آن می دانیم و چقدر باید بدانیم؟ در این مقاله امروز از بت فوروارد، ما قصد داریم نگاهی به تاریخچه بایرن‌ مونیخ بیندازیم، همه چیز از جمله تاریخچه باشگاه، جام‌ها، افتخارات، طلسم‌ها و غیره را مرور می‌کنیم.

بایرن مونیخ ۱۹۹۰

تأسیس باشگاه بایرن مونیخ

همان‌طور که قبلاً ذکر کردیم، همه چیز در سال ۱۹۰۰ آغاز شد. جالب اینجاست که بعد از اینکه اعلام شد فوتبالیست های این تیم حق عضویت در اتحادیه فوتبال آلمان (DFB) را ندارند، ۱۱ نفر از آنها تصمیم به جدایی گرفتند. این افراد کسانی هستند که باید امروز هر زمان که از تماشای عملکرد بایرن‌مونیخ در زمین لذت می بریم از آن‌ها تشکر کنیم.

این باشگاه همچنان به پیروزی‌ها ادامه می‌دهد و هر روز شهرت بیشتری کسب می‌کند. بایرن اولین قهرمانی ملی خود را در سال ۱۹۳۲ به دست آورد، اما با وجود پیروزی، این باشگاه تا سال ۱۹۶۳ برای بوندسلیگا انتخاب نشد. اواسط دهه ۱۹۷۰ زمان موفقیت‌های بزرگی برای تیم بود، زیرا آن‌ها به دستاوردهای زیادی دست یافتند، از جمله قهرمانی جام ملت‌های اروپا در سه بار متوالی تحت کاپیتانی فرانتس بکن باوئر.

در مجموع، این باشگاه به یازده فینال جام ملت‌های اروپا/لیگ قهرمانان اروپا رسیده است که در آنها ۶ بار پیروز شده است. ششمین عنوان آنها در سال ۲۰۲۰ به دست آمد.

کیت بایرن مونیخ

تاریخچه لباس بایرن‌مونیخ

در ابتدا، بایرن در نظر داشت از رنگ‌های سفید و آبی باواریا استفاده کند. بااین‌حال، آن‌ها قادر به خرید شورت آبی نبودند و بنابراین شروع به استفاده از شورت سیاه کردند. بعداً در سال ۱۹۰۶، بایرن با Munchner SC ادغام شد. و در نتیجه، نام بایرن و پیراهن‌های سفید ماندگار شد، اما رنگ شورت به رنگ قرمز تیره تغییر کرد. به‌عنوان یک واقعیت تلخ، باید بدانید که باشگاه به دلیل شورت قرمز مورد تمسخر رقبا قرار گرفت.

بعدها بایرن‌مونیخ تصمیم گرفت از پیراهن‌های قرمز و شورت قرمز با تزیینات سفید استفاده کند. از سال ۱۹۷۴، بایرن‌مونیخ بیشتر به همان رنگ ها متعهد بوده است. جالب توجه است که باشگاه بین سال‌های ۱۹۹۵ و ۱۹۹۷ از رنگ‌های قرمز و آبی قدیمی خود استفاده کرد. اما پس از چند تغییر در سال‌های آینده، آنها به انتخاب لباس‌های قرمز بازگشتند زیرا در سال ۲۰۰۰ باشگاه یک لباس سنتی تمام قرمز با تزئینات سفید را برای پوشیدن عرضه کرد.

تمام لوگوهای بایرن مونیخ

تاریخچه لوگو بایرن‌مونیخ

برای شروع باید بدانید که از سال ۱۹۲۳، لوگوی باشگاه چندین بار تغییر کرده است. لوگوها بسیار شبیه به یکدیگر بوده اند، در حالی که زمان هایی نیز وجود داشته است که لوگوها کاملاً با یکدیگر متفاوت بوده اند.

در ابتدا لوگوی باشگاه آبی بود که از حروف F، C، B، M تشکیل شده بود. اما داستان پشت تاریخچه نشان فعلی بایرن‌مونیخ چیست؟ لوگوی باشگاه در سال ۱۹۵۴ همان چیزی که ما فرض می‌کنیم است. در واقع، اگرچه لوگو در آن زمان از یک رنگ قرمز تشکیل شده بود، اما بعداً با سه رنگ قرمز، آبی و سفید طراحی شد. همه ما می دانیم که این سه رنگ امروزی در لوگو هستند. لوگوی فعلی بایرن‌مونیخ رنگ‌های بایرن‌مونیخ را در مرکز دایره نشان می‌دهد. رنگ ها توسط یک حلقه قرمز احاطه شده اند که نام باشگاه بایرن‌مونیخ روی حلقه نوشته شده است.

بایرن مونیخ لیگ قهرمانان اروپا

تاریخچه بایرن‌مونیخ در لیگ قهرمانان

در ادامه در مقاله خود، قصد داریم در مورد تاریخچه لیگ قهرمانان بایرن‌مونیخ صحبت کنیم. این باشگاه یکی از موفق‌ترین تیم‌ها در این رقابت‌ها بوده و تاکنون ۶ بار این عنوان را کسب کرده است. این در حالی است که آنها پنج بار به‌عنوان نایب قهرمان این رقابت‌ها  را به پایان رسانده‌اند.

آن‌ها ابتدا در فینال مسابقات ۱۹۷۳-۱۹۷۴ به مصاف اتلتیکو مادرید رفتند و با نتیجه ۴-۰ پیروز شدند. دو سال بعد آن‌ها در فینال  لیدز یونایتد را در سال ۱۹۷۴-۱۹۷۵ و سنت اتین را در ۱۹۷۵-۱۹۷۶ شکست دادند. با این حال آنها در ۲۵ سال آینده چندان موفق نبودند، اما در نهایت، آن‌ها دوباره در فصل ۰۱-۲۰۰۰ جام را به دست آوردند و در فینال مقابل والنسیا پیروز شدند.

پس از قهرمانی در لیگ قهرمانان در فصل ۱۳-۲۰۱۲ مقابل دورتموند، بایرن در فینال ۲۰-۲۰۱۹ به مصاف پاری سن ژرمن رفت و در این مسابقه پیروز شد و توانست ۶ عنوان قهرمانی را در این رقابت ها به دست آورد.

افتخارات بایرن مونیخ

افتخارات بایرن‌مونیخ

اکنون که ما همه چیز را در مورد تاریخچه لیگ قهرمانان باشگاه می‌دانیم، وقت آن است که در مورد جام‌های بایرن‌مونیخ و افتخارات آن صحبت کنیم. همه ما می‌دانیم که این باشگاه یکی از بهترین‌های جهان است و برای رسیدن به این عظمت، آن‌ها تاکنون بدون شک به موفقیت‌های زیادی دست‌یافته‌اند. وقت آن است که نگاهی به تاریخچه جام‌های بایرن‌مونیخ بیندازیم.

افتخارات بایرن‌مونیخ به شرح زیر است:

  • ۳۳ قهرمانی بوندسلیگا
  • ۲۰ قهرمانی در DFB-Pokal
  • ۱۱ قهرمانی در DFB/DFL-Supercup
  • ۶ قهرمانی در DFL-Ligapokal
  • ۶ قهرمانی در لیگ قهرمانان اروپا / جام ملت‌های اروپا
  • قهرمان لیگ اروپا / جام یوفا
  • برنده جام برندگان جام یوفا/ اروپا
  • برنده سوپرجام یوفا/اروپا
  • برنده جام بین‌قاره‌ای
  • برنده جام باشگاه‌های جهان

همچنین لازم به ذکر است که بایرن تمام سه‌گانه‌های موجود را تکمیل کرده است.

آنها به سه‌گانه قاره‌ای خود (بوندسلیگا، DFB-Pokal، لیگ قهرمانان اروپا) در فصل‌های ۱۳–۲۰۱۲ و ۲۰-۲۰۱۹ دست یافتند.

سه‌گانه اروپایی آنها (جام برندگان جام یوفا، جام ملت‌های اروپا، جام یوفا) به سال‌های ۱۹۶۶–۱۹۶۷ برمی گردد که آنها جام برندگان جام اروپا را بردند. در ۱۹۷۳-۱۹۷۴ آنها قهرمان جام اروپا شدند و سپس در ۱۹۹۵-۱۹۹۶ به جام یوفا دست یافتند.

بعداً در سال‌های ۱۹۹۹–۲۰۰۰ بایرن به سه‌گانه داخلی خود دست یافت که شامل قهرمانی در بوندسلیگا، DFB-Pokal و DFL-Ligapokal بود.

همچنین باید اشاره کنیم که بایرن‌مونیخ دومین باشگاه اروپایی است که دو بار موفق به کسب سه‌گانه قاره‌ای شده است.

مربیان بایرن مونیخ

تاریخچه مربیان بایرن‌مونیخ

در ادامه مقاله خود در مورد تاریخچه بایرن‌مونیخ، می‌خواهیم در مورد سرمربیان باشگاه صحبت کنیم. همان‌طور که قبلاً ذکر کردیم، همه چیز درباره بایرن در سال ۱۹۰۰ شروع شد. اولین مربی آنها دکتر ویلم هسلینک بود که از سال ۱۹۰۲ تا ۱۹۰۵ مربی تیم بود. قبل از سال ۱۹۶۳ و در دوران پیش از بوندسلیگا، این باشگاه ۳۲ مربی دیگر داشت.

اولین سرمربی بایرن‌مونیخ در بوندسلیگا زلاتکو چایکوفسکی بود که به مدت ۵ سال این تیم را هدایت کرد. اسامی مدیران بعدی باشگاه ها به شرح زیر است:

زلاتکو چایکوفسکی: ۱ ژوئیه ۱۹۶۳ تا ۳۰ ژوئن ۱۹۶۸

برانکو زیبک: ۱ ژوئیه ۱۹۶۸ تا ۱۳ مارس ۱۹۷۰

اودو لاتک: مارس ۱۹۷۰ تا ۲ ژانویه ۱۹۷۵

دتمار کرامر: ۱۶ ژانویه ۱۹۷۵ تا ۳۰ نوامبر ۱۹۷۷

لورانت: دسامبر ۱۹۷۷ تا ۲۸ فوریه ۱۹۷۹

پالل سرنای: مارس ۱۹۷۹ تا ۱۶ مه ۱۹۸۳

راینهارد سافتگ: ۱۷ مه ۱۹۸۳ تا ۳۰ ژوئن ۱۹۸۳

اودو لاتک: ژوئیه ۱۹۸۳ تا ۳۰ ژوئن ۱۹۸۷

یوپ هاینکس: ۱ ژوئیه ۱۹۸۷ تا ۸ اکتبر ۱۹۹۱

سورن لربی: ۹ اکتبر ۱۹۹۱ تا ۱۰ مارس ۱۹۹۲

اریک ریبک: مارس ۱۹۹۲ تا ۲۷ دسامبر ۱۹۹۳

فرانتس بکن باوئر: ۲۸ دسامبر ۱۹۹۳ تا ۳۰ ژوئن ۱۹۹۴

جووانی تراپاتونی: ۱ ژوئیه ۱۹۹۴ تا ۳۰ ژوئن ۱۹۹۵

اتو رهاگل: ۱ ژوئیه ۱۹۹۵ تا ۲۷ آوریل ۱۹۹۶

فرانتس بکن باوئر (سرپرست): ۲۹ آوریل ۱۹۹۶ تا ۱۵ مه ۱۹۹۶

کلاوس اوگنتالر ۱۶ مه ۱۹۹۶ تا ۳۰ ژوئن ۱۹۹۶

جووانی تراپاتونی: ۱ ژوئیه ۱۹۹۶ تا ۳۰ ژوئن ۱۹۹۸

اوتمار هیتسفلد: ژوئیه ۱۹۹۸ تا ۳۰ ژوئن ۲۰۰۴

فلیکس ماگات: ۱ ژوئیه ۲۰۰۴ تا ۳۱ ژانویه ۲۰۰۷

اوتمار هیتسفلد: فوریه ۲۰۰۷ تا ۳۰ ژوئن ۲۰۰۸

یورگن کلینزمن: ۱ ژوئیه ۲۰۰۸ تا ۲۷ آوریل ۲۰۰۹

یوپ هاینکس (سرپرست): ۲۸ آوریل ۲۰۰۹ تا ۳۰ ژوئن ۲۰۰۹

لوئیس فن خال: ۱ ژوئیه ۲۰۰۹ تا ۹ آوریل ۲۰۱۱

آندریس یونکر (سرپرست): ۱۰ آوریل ۲۰۱۱ تا ۳۰ ژوئن ۲۰۱۱

یوپ هاینکس: ۱ ژوئیه ۲۰۱۱ تا ۳۰ ژوئن ۲۰۱۳

گواردیولا: ۱ ژوئیه ۲۰۱۳ تا ۳۰ ژوئن ۲۰۱۶

کارلو آنچلوتی: ۱ ژوئیه ۲۰۱۶ تا ۲۸ سپتامبر ۲۰۱۷

ویلی ساگنول: ۲۸ سپتامبر ۲۰۱۷ تا ۸ اکتبر ۲۰۱۷

یوپ هاینکس: ۹ اکتبر ۲۰۱۷ تا ۳۰ ژوئن ۲۰۱۸

نیکو کواچ: ۱ ژوئیه ۲۰۱۸ تا ۳ نوامبر ۲۰۱۹

هانس دیتر فلیک: ۴ نوامبر ۲۰۱۹ تا ۳۰ ژوئن ۲۰۲۱

یولیان ناگلزمان: ۱ ژوئیه ۲۰۲۱ تا ۲۴ مارس ۲۰۲۳

توماس توخل: ۲۵ مارس ۲۰۲۳ تا اکنون

اکنون که با همه این سرمربیان آشنا شدید، باید بدانید که ۵ مربی باشگاه به دلیل کار در بایرن، عنوان بهترین مربی سال فوتبال آلمان را دریافت کردند. این افراد فلیکس ماگات در سال ۲۰۰۵، اوتمار هیتسفلد در سال ۲۰۰۸، لوئیس فن خال در سال ۲۰۱۰، یوپ هاینکس در سال ۲۰۱۳ و همچنین ۲۰۱۸ و هانس دیتر فلیک در سال ۲۰۲۰ بودند.

استادیوم بایرن مونیخ

ورزشگاه‌های بایرن‌مونیخ

به‌عنوان مورد بعدی در مقاله ما در مورد تاریخچه بایرن‌مونیخ، می‌خواهیم نگاهی به استادیوم‌های این باشگاه بیندازیم. اگرچه همه ما می‌دانیم که از ابتدای فصل ۰۶-۲۰۰۵ باشگاه بازی های خانگی خود را در آلیانز آرنا انجام می دهد، همچنین می دانیم که همیشه یکسان نبوده است. برای اطلاعات بیشتر، بیایید به سال ۱۹۰۰ برگردیم.

Schyrenplatz اولین جایی بود که بایرن‌مونیخ بازی‌های تمرینی خود را انجام داد، بااین‌حال، این باشگاه اولین بازی‌های رسمی خود را در Theresienwiese انجام داد.

در سال ۱۹۰۱ و پس از یک سال، بایرن به زمین خود در کلمن استراسه نقل مکان کرد. در سال ۱۹۰۷ باشگاه به زمین MSC نقل مکان کرد. جالب توجه است که محبوبیت باشگاه دلیلی بود که آنها در دهه ۱۹۲۰ به مکان های مختلف تغییر مکان دادند، به دلیل افزایش تعداد مخاطبانشان. ورزشگاه گرونوالدر مقصد بعدی آنها بود که بعد از سال ۱۹۲۵ با ۱۸۶۰ مونیخ به اشتراک گذاشتند. رکورد تماشاگران بایرن در ورزشگاه بیش از ۵۰۰۰۰ نفر در بازی باشگاه مقابل FC Nürnberg در فصل ۱۹۶۲-۱۹۶۱ گزارش شده است. متأسفانه این ورزشگاه در طول جنگ جهانی دوم تخریب شد و تلاش ها برای بازسازی آن چندان موفقیت آمیز نبود.

تعجب می‌کنید که آن‌ها کجا رفتند؟ خب، المپیاستادیون استادیوم بعدی بایرن بود که آنها از سال ۱۹۷۲ تا ۲۰۰۵ در آن اقامت داشتند. این شهر که به دلیل معماری خود مشهور است، میزبان فینال‌های مهم متعددی مانند جام جهانی فوتبال ۱۹۷۴ در روزهای اولیه آن بود.

با وجود تغییرات زیاد در آینده، در نهایت بایرن به ورزشگاه جدیدی نقل‌مکان کرد، زیرا چندین شکایت از سردی هوا در ورزشگاه در زمستان و فاصله بین تماشاگران و زمین وجود داشت.

این تیم به‌عنوان مقصد بعدی خود به آلیانز آرنا نقل‌مکان کرد. شاید جالب باشد بدانید که این استادیوم قبلاً وجود نداشت، اما پس از بحث‌های فراوان، بایرن‌مونیخ و ۱۸۶۰ مونیخ تصمیم گرفتند که در پایان سال ۲۰۰۰ یک استادیوم جدید بسازند. آلیانز آرنا در حومه شمالی مونیخ قرار دارد و از ابتدای فصل ۰۶-۲۰۰۵ مورداستفاده قرار گرفته است. در ابتدا ۶۶۰۰۰ نفر گنجایش داشت؛ اما امروزه ۷۵۰۰۰ نفر ظرفیت دارد. همچنین جالب است بدانید که نور قرمز برای بازی‌های خانگی بایرن و از رنگ سفید برای بازی‌های خانگی تیم ملی آلمان استفاده می‌شود. همچنین باید بدانید که از می ۲۰۱۲ موزه‌ای در مورد تاریخ بایرن در ورزشگاه وجود دارد.

دیدگاه خود را بنویسید

شبکه‌های اجتماعی

خبرنامه

برای دریافت جدیدترین اخبار سایت بت فوروارد می توانید عضو خبرنامه ما شوید