انواع فلاپ در پوکر

انواع فلاپ در پوکر تگزاس هولدم و نحوه تحلیل آن‌ها

انواع فلاپ در پوکر تگزاس هولدم که در بازی پرطرفدار پوکر تگزاس هولدم نیازمند به تفکر و کسب اطلاعات است. فرقی نمی‌کند که بازی نولیمیت باشد یا پات‌لیمیت، در هر دست این کارتی باید بتوانید کارت‌های زمین را آنالیز کنید و شرایط خود را بسنجید. این موضوع اهمیت بسیاری در این بازی دارد. در مجله بت فوروارد به بررسی حالت های متفاوت این بازی می‌پردازیم.

انواع فلاپ در پوکر تگزاس هولدم

گام اول این است که ترکیب کارت‌ها را مورد بررسی قرار دهید. یعنی کارت‌هایی که روی زمین هستند و کارت‌هایی که در دست دارید را بررسی کنید و فکر کنید که چه دسته‌ای می‌توانید بسازید. همچنین باید دست ناتس یا بهترین دست را تشخیص دهید. هوشیار بودن در تگزاس هولدم عامل مهمی برای برد محسوب می‌شود. شناخت دست ناتس برای بازیکنان باتجربه آسان است اما این امر ممکن است برای مبتدیان دشوار به نظر برسد. امیدواریم در پایان این مطلب بتوانید این مهارت را کسب کنید و از آن در بازی استفاده نمایید.

انواع فلاپ در پوکر تگزاس هولدم

فلاپ یک لحظه مهم و تعیین‌کننده در بازی تگزاس محسوب می‌شود و ممکن است از ترکیبات کارتی مختلفی تشکیل شده باشد که هنگام بازی با آن‌ها مواجه خواهیم شد:

فلاپ رنگین کمان (Rainbow flop)

۶۳۱۰

در این حالت، هر سه کارت خال متفاوتی دارند. به همین دلیل در فلاپ رین-باو نمی‌توان دسته فلاش (Flush) ساخت؛ چرا که بیشترین تعداد خال یکسان (سوتِد) در دست بازیکن سه عدد است (یکی روی زمین و دو عدد در دستش). حتی اگر در حین پخش کارت‌ها، کارتی با خال یکسان روی میز قرار بگیرد باز هم فلاش ممکن نخواهد بود.

فلاپ فلاش دراو (The Flush Draw Flop)

۳J۶

در این فلاپ، دو کارت با خال یکسان وجود دارد. تعداد کارت‌های سوتِدی که بازیکن می‌تواند داشته باشد چهار عدد است. اگر بازیکنی چهار کارت با خال یکسان داشته باشد به اصطلاح می‌گویند بازیکن «فلاش دراو» است. او شانس این را خواهد داشت که در ترن یا ریور فلاش شود.

فلاپ سوتِد (The Suited Flop)

K۱۰۳

حالتی که سه کارت با خال یکسان روی میز قرار دارد، فلاپ سوتِد نامیده می‌شود. در این حالت هر بازیکنی با داشتن دو کارت دیگر از همان خال می‌تواند دسته فلاش را ایجاد کند. فلاپ سوتِد بسیار خطرناک است به خصوص اگر برگ شما بی‌ربط به زمین نباشد. به علاوه در این فلاپ دست شما نسبت به بازیکنانی که یک پیک در دست دارند و فلاش دراو هستند در خطر است.

فلاپ جفت‌دار (The Paired Flop)

۲۱۰۱۰

فلاپ جفت یا پِیرد، حالتی است که دو کارت با شماره یکسان در وسط قرار دارند. در این حالت امکان ساخت سِت، فول هاوس و کاره توسط بازیکنان دیگر وجود دارد و باید حواستان به این مسئله باشد.

 

مدل‌های مختلفی از فلاپ‌ها وجود دارند. مثل فلاپ تریپ (Trip Flops)، فلاپ مستقیم (Straight flops) و… . نکته مهم این است که بتوانید انواع فلاپ‌ها و حالت‌های آن‌ها را بشناسید و با نگاه کردن به کارت‌های روی میز متوجه شوید که رقبایتان می‌توانند چه دسته‌هایی بسازند. پس این نکته را هرگز فراموش نکنید و با یادگیری آن، متوجه شوید که در هر حالت چگونه باید دست خود را بازی کنید تا برنده شوید.

شناخت بهترین دست

بازیکن پوکر، باید بتواند بهترین دست ممکن را با توجه به شرایط زمین بشناسد و متوجه شود. این کار راحت است. با این حال امکان دارد حتی بازیکنان حرفه‌ای تگزاس هولدم نیز در تشخیص خود دچار اشتباه شوند.

مثال ۱

فرض کنید کارت‌های روی میز ۲۳J۱۰۱۰ هستند و شما ۲۲ دارید، بهترین دست ۵ کارته‌ای که با این ترکیب می‌توانید شکل دهید فول‌هاوس ۲۲۲۱۰۱۰ خواهد بود.

مثال ۲

فرض کنید کارت‌های روی میز ۲۵۷AK هستند و شما ۱۰A دارید، بهترین دست ۵ کارته‌ای که با این ترکیب می‌توانید شکل دهید فلاش با یک کارت و ۲۵۷۱۰K خواهد بود.

مثال ۳

حال فرض کنید که شما ۴۴ دارید و کارت‌های روی میز ۳۴۵۶۷ هستند، در چنین حالتی کارت‌های شما به قوی‌تر شدن زمین کمک نمی‌کنند و شما (و سایر حریف‌ها) استریت هستید، در این شرایط بازیکنی که به قوی‌تر شدن استریت زمین کمک کند برنده است، به طور مثال دست ۸۹

دست ناتس (The Nuts)

ناتس، بهترین دستی است که با توجه به برگ‌های روی زمین می‌توانید داشته باشید. یعنی این دست با توجه به شرایط حاکم بر بازی، به هیچ‌وجه نمی‌بازد. در بازی تگزاس هولدم بسیار مهم است که بتوانید دست حریفان را بخوانید و دست ناتس را تشخیص دهید. اگر این‌کار را به درستی انجام دهید احتمال پیروزی شما بسیار بالا خواهد بود.

در هر کدام از مثال‌های زیر می‌خواهیم به بررسی دست ناتس بپردازیم:

مثال ۱

A۸۶۲۹

زمین هیچ پِیری ندارد و تنها دو خال سوتِد در زمین وجود دارد. بهترین دست ممکن در هولدم استریت با ۱۰-۷ است. این برگ استریت ۶-۷-۸-۹-۱۰ را می‌سازد. همچنین دست ناتس دوم یا پوکر سِکِندناتس کارت ۷-۵ است که استریت ۵-۶-۷-۸-۹ را می‌سازد.

مثال ۲

۶۶A۹۹

در این زمین پِیر داریم پس ناتس کاره است. بازیکنی که در دست خود ۹۹ دارد کاره شده است. ناتس سکند در این حالت چیست؟ با توجه به اینکه جفت ۶ در این زمین قرار دارد، دست ناتس دوم ۶۶ است.

مثال ۳

۵۸K۳J

زمین پِیر نیست و فقط دو کارت سوتِد داریم. در نتیجه فلاش و دست بالاتر در این میز ممکن نیست. به علاوه فاصله عددی کارت‌ها زیاد است و امکان استریت هم وجود ندارد. ناتس در اینجا پاکت کینگ (KK) و سِکِندناتس پاکت‌ جک (JJ) خواهد بود.

دانستن قدرت کارت‌های دستتان

گاهی ممکن است برگ شما نسبت به زمین بی‌ارزش، کم‌ارزش یا متوسط باشد. در این حالت شما باید بتوانید زمین را بخوانید و کارت‌های مرتبط با دست خود را بدانید و ریسک‌ها و فرصت‌ها را بشناسید.

مثال‌های زیر را بررسی خواهیم کرد تا بفهمیم قدرت دستتان در حالت‌های مختلف چگونه است.

مثال ۱

۲۳۱۰۱۰J

فرض کنید که ۲۲ دارید و در این حالت فول‌هاوس هستید و دست خوبی دارید اما دست شما ناتس نیست و امکان باخت به کارت‌های ۱۰-۱۰ ،J-J ،J-10 ،۱۰-۳ ،۱۰-۲ و ۳-۳ وجود دارد.

مثال ۲

۲۵۷AK

فرض کنید که ۱۰A دارید، شما فلاش هستید اما به بازیکنانی که هرکدام از کارت‌های JQA را داشته باشد خواهید باخت. در نتیجه شما در جایگاه چهارمین دست خوب زمین قرار دارید.

مثال ۳

۵۶۷۸۹

در اینجا زمین استریت است و برگتان تاثیری در آن ندارد، تنها در صورتی برنده هستید که کارتتان بتواند آن را قوی‌تر کند. در اولین مرحله هر بازیکنی که در دست خود ۱۰ داشته باشد شما را خواهد برد. همچنین اگر بازیکنی ۱۰-J داشته باشد استریت بالاتری خواهد داشت. اما این تمام ماجرا نیست چرا که ۳ کارت با خال دل بر روی میز قرار دارد، در این شرایط فلاش با دستی مثل ۲۳ نیز تمام دست‌های قبلی را شکست می‌دهد، اما قوی‌ترین دست روی این زمین استریت فلاش با دست ۸۶ است.

شناسایی نقاط ضعف حریفان: سلاحی قدرتمند در پوکر

SWOT مخفف چهار کلمه Strengths، Weaknesses، Opportunities و Threats است که معنای نقاط قوت، نقاط ضعف، فرصت‌ها و تهدیدها است. این رویکردها در بازی پوکر وجود دارند و حالا می‌خواهیم با چند مثال آن‌ها را تحلیل کنیم:

مثال ۱

دست ۷۷ روی فلاپ K۷۵

نقاط قوت: شما فلاپ سِت شده‌اید و دست بسیار قوی‌ای در اختیار دارید.

نقاط ضعف: دست شما با وجود قوی بودن ناتس نیست و اگر بازیکنی K-K داشته باشد می‌بازید! البته این نقطه ضعف کمرنگی است و در این حالت دومین دست قدرتمند بازی از آن شماست.

فرصت‌ها: پتانسیل قوی‌تر شدن دست شما وجود دارد. اگر یک ۷ دیگر بخورد کاره و اگر K یا ۵ بخورد فول‌هاوس خواهید شد.

تهدیدات: خال ♣️ در ترن یا ریور بزرگترین تهدید برای شما در این زمین است. در این حالت امکان فلاش برای دیگر بازیکنان وجود دارد. همچنین اگر شاه بخورد شما فول‌هاوس می‌شوید اما امکان دارد بازیکن دیگری فول‌هاوس بالاتری داشته و برنده میدان باشد. (برای مثال اگر K۵ یا  K۷ داشته باشد)

مثال ۲

دست ۶۷ روی فلاپ ۲۵۸

نقاط قوت: شما در فلاپ اوپن‌استریت (۵۶۷۸) و فلاش‌دراو هستید. شما در این حالت دست قوی‌ای دارید که هنوز کامل نشده است.

نقاط ضعف: بزرگترین مشکل اینجاست که کارت شما باید بخورد تا ببرید. وگرنه با در نظر گرفتن شرایط فعلی شما فقط، های‌کارت ۸ هستید که قطعا شکست می‌خورد.

فرصت‌ها: حالت‌های بسیاری برای تکمیل شدن دست شما وجود دارد. بهترین کارت‌ها برای شما ۴ یا ۹ هستند که باعث ناتس شدن دست شما خواهند شد. البته به شرطی که پیک نباشند.

تهدیدات: با وجود اینکه در این دست فلاش‌دراو هستید، اما فلاش پایینی خواهید ساخت. در این حالت ممکن است به فلاش‌های بالاتر ببازید. اگرچه فلاش جایگاه بهتری نسبت به استریت دارد، اما با شرایط فعلی استریت شدن شما بهتر است و امکان برد را بالاتر می‌برد. این مسئله نشان می‌دهد که همیشه نباید به فکر ساختن بهترین دست باشید، تنها کاری که برای پیروزی شما در بازی لازم است ساختن دستی بهتر از بازیکنان دیگر است.

مثال ۳

دست ۵A روی فلاپ ۳A۱۰

نقاط قوت: این فلاپ رین-باو است و شما پِیر آس هستید. یعنی قوی‌ترین پِیر ممکن را در اختیار دارید.

نقاط ضعف: کیکر شما ضعیف و امکان باختتان زیاد است. با اینکه کارت شما سوتِد است اما امکان فلاش شدن ندارید.

فرصت‌ها: اگر یک آس دیگر بخورد شما سِت می‌شوید و یک ۵ شما را دوپِیر می‌کند.

تهدیدات: کیکر ضعیف شرایط سختی برای شما رقم می‌زند. مثال ۳ به خوبی نشان می‌دهد آس و کارت‌های ضعیف، دست خوبی برای شروع نیستند! چرا که در این حالت شما نمی‌دانید کجای بازی هستید و چقدر می‌توانید خطر کنید.

وقتی ورق برمی‌گردد: غافلگیری‌های بزرگ در بازی پوکر

بیایید تصور کنیم در حال بازی هستید و چنین شرایطی بر بازی حاکم است:

 

دست KA روی فلاپ ۱۰JQ

در اینجا دستتان چه شرایطی دارد؟ شما با آس و شاه، فلاپ‌استریت شده‌اید. اگر آنالیز SWOT را انجام دهید می‌توانید یک نقطه امن برای خود به وجود آورید. ریسکی که برای شما وجود دارد فلاش‌دراو بودن زمین است. حالا تصور می‌کنیم شرط‌بندی می‌کنید و کال می‌شوید و ترن Q می‌خورد.

شما دیگر ناتس نیستید و زمین پِیر دارد. حالا بیایید تصور کنیم که شما هنوز فکر می‌کنید برنده زمین هستید و در ریور کارت J را می‌بینید.

این بدترین کارتی است که می‌تواند در ریور قرار بگیرد. چرا که نه‌ تنها یک ♣️ به زمین اضافه شد و فلاش را باز کرد. بلکه زمین دو پِیر شد! در این حالت اگر حریفان شما یکی از کارت‌های Q یا J یا دو ♣️ داشته باشند برنده می‌شوند. به علاوه شما به بازیکنی که پاکت ۱۰ یا Q-Q یا J-J داشته باشد می‌بازید!

شرط بندی در پوکر

جمع بندی کلی

مثال‌ها و توضیحات فوق نشان داد که آنالیز زمین چقدر اهمیت دارد. با استفاده از اطلاعاتی که از طریق خواندن زمین به دست می‌آورید می‌توانید قدرت دست خود را بدانید و شرایط برد و باخت را پیش‌بینی کنید. هرچقدر تجربه بیشتری در بازی کسب کنید فرآیند آنالیز زمین ساده‌تر و سریع‌تر انجام خواهد شد.

با این حال حتی بازیکنان باتجربه ممکن است در این مورد دچار اشتباه شوند. به همین دلیل خیلی طبیعی است که به عنوان یک مبتدی نتوانید به درستی برگ‌های روی زمین را آنالیز کنید. نگران نباشید! این یک مهارت جدیدی است که نیاز به تمرین و ممارست فراوانی دارد. تنها باید از فرم کلی فلاپ‌ها آگاه باشید و از نکاتی که می‌آموزید به شکلی درست و عاقلانه استفاده کنید تا برنده زمین باشید.

امتیاز شما به این مطلب

دیدگاه خود را بنویسید